Hotel Sopron

Beléptető rendszerek

AZ ILLETÉKTELEN ÁTHALADÓ FORGALOM SZABÁLYOZÁSA A BIZTONSÁG ÉS A VENDÉGEK KÉNYELMÉNEK NÖVELÉSÉRE

Kihívás

A GYSEV Zrt. által üzemeltetett Hotel Sopron magánparkolóját az autósok nagy számban vették igénybe, hogy a belváros felé lerövidítsék útjukat. Ez az illetéktelen forgalom egyrészt zavarta a vendégek nyugalmát, másrészt állandó veszélyforrást jelentett a területen.

A feladat tehát annak megvalósítása volt, hogy a területre érkező vendégek sorompós beléptető rendszeren keresztül tudjanak csak behajtani, illetve kifelé csak kontrollált módon tudjanak távozni.

Megoldás

Járdaszigettel elválasztott ki- és beléptetési pontokat építettünk ki, ahol a felszerelt sorompók egy internetes felületen táveléréssel menedzselhetők. A hotel vendégei érkezéskor automatikusan behajthatnak, de távozáskor a recepciós engedi ki a sorompó felnyitásával. Mindez távoli eléréssel, számítógépen keresztül történik. Emellett lehetőség van a sorompó tartós nyitásba helyezésére is, például nagyobb számú csoport kényelmes távozása érdekében.

Amennyiben a gépkocsivezető nem a hotel vendége, csak a területen kíván áthajtani, lehetősége van video kaputelefonon keresztül betelefonálni a recepcióra. Ezt követően vagy engedélyt kap a kihajtásra vagy felszólítják a fizetésre, amit a recepción tehet meg.

A sorompókat az ELKA német sorompó gyártó cégtől szereztük be, a video-kaputelefon rendszer kiépítésében a CSL System Kft vel dolgoztunk együtt.

Az alkalmazott megoldás egyik további előnye, hogy az internetes felületen jól látható, hogy a sorompó mennyit van használva, sőt akár értesítés is beállítható, amely adott nyitásszám után jelezi, hogy karbantartás szükséges. Ezzel a sorompó élettartama növelhető. A megrendelő kérésére a rendszer bármikor tovább bővíthető, elő van készítve rendszám leolvasó kamera és kiértékelő rendszer telepítésére is.

Előnyök

A sorompóknak nagyobb a visszatartó ereje, mint egy közlekedési táblának – a rendszer telepítése óta jelentősen csökkent az áthaladó forgalom mértéke

Video kaputelefonos rendszer és internetes felületen történő távelérés

Lehetőség a sorompó tartós nyitásba helyezésére

A sorompó élettartamának növelése a nyitásszám alapján történő karbantartásnak köszönhetően

A rendszer egyszerű bővítésének lehetősége

Tetszett az esettanulmány és szeretnéd lementeni vagy kinyomtatni? Töltsd le PDF formátumban.

Szívesen dolgoznál velünk? Tekintsd át megoldásainkat vagy lépj velünk kapcsolatba.

Lépj velünk kapcsolatba

Olvasd el további esettanulmányainkat az érdekességek menüpont alatt