Hotel Sopron

Beléptető rendszerek

AZ ILLETÉKTELEN ÁTHALADÓ FORGALOM SZABÁLYOZÁSA A BIZTONSÁG ÉS A VENDÉGEK KÉNYELMÉNEK NÖVELÉSÉRE

Kihívás

A GYSEV Zrt. által üzemeltetett Hotel Sopron magánparkolóját az autósok nagy számban vették igénybe, hogy a belváros felé lerövidítsék útjukat. Ez az illetéktelen forgalom egyrészt zavarta a vendégek nyugalmát, másrészt állandó veszélyforrást jelentett a területen.

A feladat tehát annak megvalósítása volt, hogy a területre érkező vendégek sorompós beléptető rendszeren keresztül tudjanak csak behajtani, illetve kifelé csak kontrollált módon tudjanak távozni.

Megoldás

Járdaszigettel elválasztott ki- és beléptetési pontokat építettünk ki, ahol a felszerelt sorompók egy internetes felületen táveléréssel menedzselhetők. A hotel vendégei érkezéskor automatikusan behajthatnak, de távozáskor a recepciós engedi ki a sorompó felnyitásával. Mindez távoli eléréssel, számítógépen keresztül történik. Emellett lehetőség van a sorompó tartós nyitásba helyezésére is, például nagyobb számú csoport kényelmes távozása érdekében.

Amennyiben a gépkocsivezető nem a hotel vendége, csak a területen kíván áthajtani, lehetősége van video kaputelefonon keresztül betelefonálni a recepcióra. Ezt követően vagy engedélyt kap a kihajtásra vagy felszólítják a fizetésre, amit a recepción tehet meg.

A sorompókat az ELKA német sorompó gyártó cégtől szereztük be, a video-kaputelefon rendszer kiépítésében a CSL System Kft vel dolgoztunk együtt.

Az alkalmazott megoldás egyik további előnye, hogy az internetes felületen jól látható, hogy a sorompó mennyit van használva, sőt akár értesítés is beállítható, amely adott nyitásszám után jelezi, hogy karbantartás szükséges. Ezzel a sorompó élettartama növelhető. A megrendelő kérésére a rendszer bármikor tovább bővíthető, elő van készítve rendszám leolvasó kamera és kiértékelő rendszer telepítésére is.

Előnyök

A sorompóknak nagyobb a visszatartó ereje, mint egy közlekedési táblának – a rendszer telepítése óta jelentősen csökkent az áthaladó forgalom mértéke

Video kaputelefonos rendszer és internetes felületen történő távelérés

Lehetőség a sorompó tartós nyitásba helyezésére

A sorompó élettartamának növelése a nyitásszám alapján történő karbantartásnak köszönhetően

A rendszer egyszerű bővítésének lehetősége

Tetszett az esettanulmány és szeretnéd lementeni vagy kinyomtatni? Töltsd le PDF formátumban.

Szívesen dolgoznál velünk? Tekintsd át megoldásainkat vagy lépj velünk kapcsolatba.

Lépj velünk kapcsolatba

  • +36 20 247 6061
  • vecosys@vecosys.hu
  • 9023 Győr, Mészáros Lőrinc u. 10.

Olvasd el további esettanulmányainkat az érdekességek menüpont alatt