Tatai kamionparkoló

Beléptető rendszerek

Automatizált megoldások a vendégek kényelme és az emberi munkaerő csökkentése érdekében

Kihívás

Az elsődleges feladat a járművek be- és kiléptetésének és a parkolási díj fizetésének automatizálása volt. Ehhez kapcsolódott további igényként a bérletes vendégek kezelése és a parkolóban található WiFi hálózat használatának engedélyezése a pihenő sofőrök számára. Továbbá lehetővé kellett tenni, hogy a kinyomtatott jeggyel napi egy adag levest lehessen kérni a parkolóban üzemelő étteremben.

Megoldás

A be- és kilépő oldalon rendszám felismerő kamerák, jegykiadó- és jegyolvasó terminálok és elektromos sorompók kerültek felállításra. Figyelembe vettük a járművek különböző méretét, ezért alsó és felső állású terminálokat is elhelyeztünk. A bérletes vendégek rendszáma az adatbázisban előre rögzítve van, így annak leolvasása és kiértékelése alapján a sorompó egyből nyílik.

A parkolót alkalomszerűen igénybe vevő sofőröknek a bejáratnál kinyomtatott jeggyel lehetőségük van a parkoló területén üzemelő étteremben napi egy adag leves elfogyasztására. A parkolójegy vonalkód olvasó segítségével történő leolvasásával rögzítik a fogyasztás tényét. A parkolási díj megfizetése készpénzes és bankkártyás automatánál egyaránt lehetséges.

A parkoló területén a rendszer elemei közti adatkommunikáció mikrohullámú átjátszók segítségével történik. Ugyanakkor az egyszer használható kóddal védett Wifi hálózat a pihenő sofőröknek is lehetőséget ad az internet elérésére.

A parkoló területén a biztonságról a közvilágítási kandeláberekre szerelt térfigyelő kamerák és digitális videorögzítők gondoskodnak.

Előnyök

Az alkalmi és bérletes járművek kezelése, élő erő igénybe vétele nélkül

Ajándék (egy adag leves) kapcsolása a jegyvásárláshoz

Készpénzes és bankkártyás fizetési lehetőség

A parkoló területének kamerás megfigyelése

Adatkommunikáció kiépítése vezetékek fektetése nélkül

Tetszett az esettanulmány és szeretnéd lementeni vagy kinyomtatni? Töltsd le PDF formátumban.

Szívesen dolgoznál velünk? Tekintsd át megoldásainkat vagy lépj velünk kapcsolatba.

Lépj velünk kapcsolatba

Olvasd el további esettanulmányainkat az érdekességek menüpont alatt